Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANCOM redeschide spre alocare numarul 116000 – linie telefonica de urgenta...

București: ANCOM redeschide spre alocare numarul 116000 – linie telefonica de urgenta pentru copii disparuti

DISTRIBUIȚI

 141314 – 24112015 – În perioada 24 noiembrie – 23 decembrie, furnizorii de servicii de telefonie interesati pot solicita ANCOM alocarea numarului national scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, numar destinat serviciului “Linii telefonice de urgenta pentru copii disparuti”. Pana la data de 22 octombrie 2015, dreptul de utilizare a acestui numar a apartinut Societatii Telekom Romania Communications S.A., serviciul fiind furnizat de Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – FOCUS.

Serviciul furnizat prin intermediul acestui numar – cu acelasi format in toate statele membre ale Uniunii Europene – trebuie sa fie disponibil non-stop la nivel national si sa preia apelurile prin care se anunta disparitia unor copii, urmand ca acestea sa fie transferate politiei. De asemenea, persoanele in grija carora se afla copilul disparut si care vor apela acest numar vor primi indrumare si sprijin. Numarul 116000 va fi accesibil gratuit tuturor cetatenilor, fara a fi necesara o inregistrare prealabila.

Numarul se poate aloca unui singur furnizor de servicii de telefonie care trebuie sa demonstreze ca este capabil sa asigure furnizarea si implementarea serviciului respectiv. In acest scop, odata cu depunerea cererii, furnizorul de servicii de telefonie trebuie sa transmita o serie de documente care sa ateste capacitatea de furnizare a serviciului (de ex., un antecontract incheiat cu un furnizor de servicii cu caracter social). In cazul in care ANCOM primeste solicitari din partea mai multor furnizori, alocarea se face pe baza unei grile de punctaj care evalueaza capacitatea furnizorului de servicii armonizate cu caracter social de a asigura furnizarea serviciului pentru care este alocat numarul, solutia tehnica folosita pentru implementarea numarului, gradul potential de accesibilitate a serviciului armonizat cu caracter social, precum si experienta solicitantilor in implementarea numerelor nationale scurte si termenul de activare a numarului.

Statele Membre ale Uniunii Europene sprijina armonizarea resurselor de numerotatie in cadrul Comunitatii, iar furnizorii interesati pot depune proiecte pentru obtinerea unei finantari europene pana pe 12 ianuarie 2016. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.