Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Astărăstoaie, condamnat la un an cu suspendare

București: Astărăstoaie, condamnat la un an cu suspendare

DISTRIBUIȚI

 Vasile Astărăstoae141394 – 27112015 – Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în dosarul în care era acuzat că s-a angajat pe sine însuși într-un proiect european. Iniţial, Vasile Astărăstoae a fost condamnat, în 26 martie, de Judecătoria Iaşi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dar a contestat decizia instanţei.

Curtea de Apel Iaşi a decis să-i admită apelul fostului președinte al Colegiului Medicilor şi să-i reducă pedeapsa la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Fost preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa”, din Iaşi, profesorul doctor Vasile Astărăstoae, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, în aprilie 2014, pentru conflict de interese.

Procurorii precizează, în rechizitoriu, că acesta s-ar fi angajat pe sine însuşi în proiectul european ”Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale” câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era, la vremea respectivă, profesorul Vasile Astărăstoae, anunță Mediafax. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.