Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Atenție la cheltuieli!”

București: ”Atenție la cheltuieli!”

DISTRIBUIȚI

 adrian_vasilescu141120 – 13112015 –  Societatea românească n-ar fi înghiţit un premier politic la această oră, de aceea soluţia este un premier tehnocrat. Iată ce declară la RFI consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. El crede că principala provocare pentru viitorul Guvern Cioloş va fi să ţină în frâu cheltuielile, pentru ca pieţele financiare să nu întoarcă spatele României.

Întrebat cum apreciază desemnarea tehnocratului Dacian Cioloş ca premier, Adrian Vasilescu a răspuns: ”Având în vedere că este unica soluţie, normal că este şi cea mai bună. De ce este unica soluţie? Pentru că împrejurările politice şi sociale din aceste zile sunt de aşa natură, încât societatea românească n-ar înghiţi, scuzaţi-mi expresia, dar este foarte adevărată, un premier politic la această oră. Şi atunci soluţia este un premier tehnocrat”.

Care va fi provocarea cea mai mare pentru viitorul Guvern? ”Să ţină în frâu cheltuielile, asta va fi cea mai mare provocare, pentru că deja se simte o ameninţare ca aceste cheltuieli să facă explozie. Mi-e teamă de două lucruri, mi-e teamă pe de o parte de efectul scăpării din frâu a cheltuielilor asupra deficitului bugetar, să nu ne trezim cu un deficit pe care nu-l suportă UE şi nu-l suportă pieţele financiare. Cu un deficit mare, ne-ar întoarce spatele pieţele financiare şi numai asta nu i-ar trebui Guvernului care se formează acum. Pe de altă parte, dacă explodează prea mult cheltuielile salariale şi sociale, iar nu vom avea bani pentru investiţii”, atrage atenţia consilierul guvernatorului Băncii Naţionale. –  PROMPT MEDIA

foto:rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.