Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Comunicațiile din România în perioada 2016 – 2020 – de la...

București: Comunicațiile din România în perioada 2016 – 2020 – de la așteptările utilizatorilor la obiectivele reglementatorului

DISTRIBUIȚI

 ancom141179 – 17112015 –  Utilizatorii de servicii de comunicații electronice din România se așteaptă ca până în anul 2020 serviciile de comunicații electronice să migreze din ce în ce mai mult spre platforme online, internetul mobil ajungând să înglobeze toate celelalte servicii de comunicații electronice. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu comandat de ANCOM, care se află în plin proces de elaborare a unei strategii de reglementare a sectorului telecomunicațiilor pentru perioada 2016 – 2020.

Rezultatele acestui studiu, precum și obiectivele strategice care ar trebui să ghideze reglementarea sectorului comunicațiilor electronice în următorii cinci ani  au fost dezbătute pe larg în cadrul ediției din acest an a conferinței internaționale a ANCOM împreună cu reprezentanți ai autorităților de reglementare din Europa, ai operatorilor și asociațiilor acestora, cu reprezentanți ai asociațiilor de utilizatori din România, precum și cu reprezentanți ai furnizorilor de servicii de conținut și ”over the top”.

25 de vorbitori și-au prezentat astfel viziunea asupra sectorului de comunicații electronice pentru perioada 2016 – 2020 și au propus Autorității priorități și direcții de acțiune în activitatea de reglementare a sectorului de comunicații electronice din România, pornind de la propunerile ANCOM publicate în septembrie.

“Ținând seama de toate aceste idei, vom redacta un document de strategie pe care îl vom consulta public până la jumătatea anului viitor și care va ghida activitatea ANCOM până în 2020. Pentru această foaie de parcurs am pornit de la nevoile și percepțiile utilizatorilor, continuăm cu această largă consultare a tuturor actorilor din piață și vom produce un document care va oferi industriei predictibilitatea și stabilitatea necesare pentru a face investiții și inovații”, a declarat preşedintele ANCOM Cătălin Marinescu. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.