Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Iarna nu ne ma ia prin surprindere, promit autoritățile

București: Iarna nu ne ma ia prin surprindere, promit autoritățile

DISTRIBUIȚI

 comandament MAI141397 – 27112015 – Premierul Dacian Cioloş a convocat la Ministerul de Interne, Comandamentul de iarnă. Acesta a avertizat ca ţara noastră ”nu mai trebuie să fie prinsă nepregătită de vremea rea”, în contextul în care meteorologii au anunțat un cod galben de ninsori şi vreme rea în toată România. ”Prin prezenţa mea nu vreau să se înţeleagă că le ştiu pe toate. Guvernul va urmări cu mare atenţie cum se face treaba. În fiecare an sunt probleme. Să facem tot ce ne stă în putinţă în mod profesionist”, a spus Cioloș, care a arătat că se încearcă o analiză de risc ”pentru că realizăm ca în fiecare an apare acelaşi blocaj sistematic”.

Ministrul de Interne Petre Tobă a declarat la rândul său că ”deja s-au înregistrat fenomene meteo deosebite şi s-au luat măsuri în 16 judeţe”, dar că suntem pregătiți.

Tobă a subliniat că MAI are 40.000 de angajaţi în structurile sale, cu mijloacele de intervenţie, pregătiţi pentru situaţia ce urmează: ”Vom acorda o atenţie deosebită activităţilor de prevenire”, a spus ministrul, care a precizat că a concentrat efectivele astfel încât timpii de intervenţie să fie foarte scurţi.

De asemenea a spus că s-au pregătit variante ocolitoare de drumuri, s-au luat măsuri de identificare a persoanelor care necesită îngrijire medicală pentru eventuală transportare spre spitale şi se vor lua măsuri şi pentru gestionarea persoanelor fără adăpost. ”Vom lua măsuri de restricționare a traficului rutier acolo unde starea drumurilor sau evenimentele meteo impun acest lucru. Vom lua măsura închiderii arterelor de circulație și deja am aplicat, tocmai pentru a putea să intervenim cu utilajele de deszăpezire sau a putea să intervenim. Totodată, am luat măsuri cu privire la respectarea legislației din punct de vedere al autovehiculelor cu anvelope de iarnă și cu tot ceea ce înseamnă pregătirea pentru iarnă”, a subliniat ministrul Tobă.

Acesta a mai spus că Poliția Română a aplicat deja cinci sancțiuni contravenționale pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor. ”Am cerut ca acest lucru să fie făcut cu mult mai multă fermitate, inclusiv de către administratorii drumurilor, de către societățile comerciale care au obligații contractuale de deszăpezire”, a susținut Tobă.

”Am cerut la nivelul autorităților locale sprijinul pentru a putea să identificăm toate persoanele care necesită asistență medicală, astfel încât să fim pregătiți și dacă este cazul să-i transportăm din timp către unitățile spitalicești. De asemenea, împreună cu autoritățile publice locale, vom lua măsuri pentru gestionarea corespunzătoare a persoanelor fără adăpost, a bătrânilor din localitățile izolate”, a afirmat Petre Tobă.

El a mai spus că împreună cu Institutul Național de Meteorologie va fi monitorizat tot ceea ce înseamnă evoluția vremii și va informa cetățenii, menționând că a luat legătura și cu Ministerul Transporturilor pentru a pune la dispoziție șenilatele și autofrezele astfel încât, dacă vor fi situații deosebite, echipajele SMURD să intervină imediat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.