Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Întâlnire ”utilă” Dacian Cioloș – Corina Crețu la Palatul Victoria

București: Întâlnire ”utilă” Dacian Cioloș – Corina Crețu la Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

 ciolos-cretu141242 – 20112015 – Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit, vineri, cu comisarul european Corina Crețu, cei doi discutând despre fondurile europene. ”Întâlnirea mi-a fost utilă, să îmi fac o idee despre finalizarea programului 2007 – 2013, unde am găsit programul operațional regional blocat în urma unui audit la comisie, dar, din câte am înțeles, lucrurile se pot rezolva rapid”. Totodată, premierul a explicat că mai sunt la dispoziție câteva săptămâni pentru creșterea gradului de absorție.

”Am discutat și despre noua perioada 2014 – 2020 unde sunt încă foarte multe lucruri care nu fost făcute. Trebuie terminat sistemul informatic, procedurile de acreditare care încă nu sunt finalizate”, a subliniat șeful Executivului. Cioloș a precizat că dorește să crească eficiența administrației și își propune să aducă experți europeni care au experiență în elaborarea unor criterii de recrutarea pentru ocuparea posturilor din această zonă. Eficiența administrației ar fi, potrivit lui Dacian Cioloș, esențială pentru atingerea celorlalte obiective legate de absorția fondurilor.

La rândul său, Corin Crețu a precizat că ar vrea să aibă această discuție în prima săptămână pentru discuțiile despre absorbțiile fondurilor UE, având în vedere că mai sunt doar șase săptămâni până la sfârșitul anului, ultimul moment în care Uniunea Europeană va putea să deconteze fondurile din perioada 2013 – 2016. – PROMPT MEDIA

foto:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.