Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Judecătoarea Geanina Terceanu, în atenția DNA în mai multe cazuri

București: Judecătoarea Geanina Terceanu, în atenția DNA în mai multe cazuri

DISTRIBUIȚI

dosarul-transferurilor-cer-anularea-pedepselor141241 – 20112015 – După cum se cunoaște, judecatoarea Geanina Terceanu si-a petrecut noaptea in spatele gratiilor dupa ce procurorii anticoruptie au retinut-o joi seara. Magistratul va ajunge vineri in fata colegilor sai de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Tot acolo vor merge si Ioan si Victor Becali. Judecatoarea este acuzata ca ar fi luat mita de la cei doi fosti impresari pentru a pronunta o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.

Geanina Terceanu a facut parte din completul de judecatori care i-a achitat, in prima instanta, pe inculpatii Cristi Borcea, fratii Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu. Potrivit comunicatului DNA, judecatoarea ar fi primit mita peste doua 200.000 de euro pentru a da aceasta decizie. Ulterior, inculpatii au fost condamnati de Instanta Suprema la un total de 35 de ani, 2 luni si 15 zile de inchisoare. Impresari si patroni de echipe de fotbal au facut transferuri ilegale de jucatori in strainatate si au declarat sume mai mici la bugetul statului.

Tolo.ro scrie că DNA suspectează că banii pentru judecătoare au venit și de la un al patrulea personaj din Dosarul Transferurilor. Mai există un om, încă nenumit de procurori, care ar fi participat la colecta celor 230.000 de euro. ”Este un caz foarte spectaculos”, susțin surse judiciare despre cazul în care judecătoarea Geanina Terceanu este acuzată că a luat mită pentru a pronunța în aprilie 2012 achitarea celor opt inculpați din Dosarul Transferurilor.

”Mita s-a dat printr-un om care nu e din fotbal. Suma exactă este de 230.000 de euro. Iar majoritatea banilor au fost dați de Ioan Becali, cel care se considera într-un fel răspunzător pentru sistemul în care au căzut toți cei opt”, spune aceeași sursă, citată de tolo.ro.

Cel prin care s-au dat banii a mărturisit pentru că a fost prins într-un alt caz.

Un reprezentat DNA este chiar acum la Tribunal și cere arestarea fraților Becali, ”pentru că se tem că Giovani să nu fie eliberat condiționat, așa cum propusese deja penitenciarul și aprobaseră judecătorii. În cîteva zile se așteapta recursul în cazul eliberării lui Giovani Becali și DNA nu vrea să-l scape”.

În afară de Ioan și Victor Becali și Cristi Borcea mai există un nume suspectat de către procurori că a cotizat la cei 230.000 transmiși către judecătoare. Cel de-al patrulea personaj este, deocamdată, ”doar suspectat”, au povestit sursele.

Dosarul deschis împotriva Geaninei Terceanu a fost instrumentat de procurorul Ionuț Amariei. Judecătoarea de la Tribunalul București a rămas în atenția DNA nu doar pentru Dosarul Transferurilor, ci pentru mai multe cazuri unde este suspectată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.