Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lovitură dură pentru bănci

București: Lovitură dură pentru bănci

DISTRIBUIȚI

 bunuri imobile141339 – 25112015 –. Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Legea prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru stingerea în acest mod a datoriilor sunt îndeplinite atunci când între părți s-a încheiat un contract de credit, iar bunul oferit în plată este un bun imobil ipotecat în favoarea creditorului în vederea garantării executării obligațiilor asumate prin contractul de credit.

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat că proiectul vine în ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot să-și plătească ratele la bancă pentru că salariile lor sunt mai mici decât erau când au contractat împrumutul.

Bancherii, care resping vehement această lege, amenință cu majorarea dobânzilor la creditele pentru locuințe, și așa ridicate cu mult față de realitatea pieței. . PROMPT MEDIA

foto:alba24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.