Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: NATO ajută la transportarea răniților de la Colectiv

București: NATO ajută la transportarea răniților de la Colectiv

DISTRIBUIȚI

avion-nato140991 – 09112015  – NATO a trimis un avion militar pentru transportarea răniţilor de la Colectiv la clinici din străinătate, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele româneşti.

Sprijinul NATO vine la solicitarea autorităţilor române. ”Există un program la nivelul NATO la care și România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziție unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situații de Urgență vor să trimită răniți, se va face mult mai repede”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa, pentru B1Tv.

Avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare. Numărul celor care vor fi transferați nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

”Am pus la dispoziția Departamentului de Situații de Urgență mai multe avioane pentru a transporta răniții spre statele care trebuie să-l primească. Azi două avioane Spartan vor pleca spre Londra și Budapesta. Am și avut discuții cu Spitalul Militar din Budapesta și medicii de acolo sunt dispuși să primească cinci răniți” a mai precizat ministrul Apărării, citat de B1TV.

MApN anunţase că duminică încă două victime din incendiul din Colectiv vor fi transportate în Marea Britanie şi Ungaria cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române.

În urma tragediei de la Colectiv au murit 45 de persoane. – PROMPT MEDIA

foto:jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.