Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Noi centre de tratare a arsurilor la Iași, Timișoara și Târgu...

București: Noi centre de tratare a arsurilor la Iași, Timișoara și Târgu Mureș

DISTRIBUIȚI

 Vincent De Broucker140883 – 03112015  –  Tragedia de la clubul Colectiv din Capitală a ridicat multe semne de întrebare tuturor, așa că la Iași, Timișoara și Târgu Mureș sunt primele trei orașe unde s-ar putea deschide noi centre de tratarea a arsurilor grave, infromează Mediafax.

Dispozitivul din București ar putea fi consolidat în colaborare cu experți francezi, finanțarea urmând să vină din partea Băncii Mondiale și din fonduri structural europene. Secretarul general al Societăţii Franceze de Studiere şi Tratare a Arsurilor, Marc Chaouat, şi şeful serviciului Centrului de tratare a victimelor arsurilor de la centrul spitalicest din Lille, Vincent De Broucker, au anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe la Ambasada Franţei că datorită unei colaborări din anul 2013 cu specialiștii români, trei centre noi specializate în tratatarea arsurilor grave ar putea fi realizate, iar pe lângă acestea și consolidarea dispozitivului din Capitală. Cei doi experți au spus că delegația care urma să vină în România a fost programată cu mai mult timp înainte, dar nu se așteptau ca prin prisma teribilului incendiu ar putea ajunge aici. ”Misiunea noastră a fost cu totul bulversată de acest incident. Aş dori să exprim solidaritate pentru pacienţi, familii, pentru colegii noştrii care fac tot ce se poate şi pentru autorităţi”, a declarat Marc Chaouat.

Vincent De Broucker a adăugat că scopul inițial al sosirii delegației franceze în România îl constituie schimbul de experiență prin tratarea arsurilor grave. ”În Franţa am refăcut recent majoritatea centrelor pentru arsuri. (…) Această cooperare a început în 2013, iar în 2014 specialişti români au fost la Lille într-un schimb de experienţă şi atunci a apărut ideea dezvoltării şi renovării de centre specializate şi în România”, a spus Vincent De Broucker. Specialiștii s-au întâlnit și cu secretarul de Stat, Raed Arafat în timpul vizitei la București încă de duminică. –  PROMPT MEDIA

foto:twiter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.