Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Opereta 65” : gale, spectacole, concerte, recitaluri

București: ”Opereta 65” : gale, spectacole, concerte, recitaluri

DISTRIBUIȚI

opereta140969 – 06112015  – În această toamnă, unica instituție reprezentantă a genului operetei în România, Teatrul de Operetă și Musical ,”Ion Dacian”, celebrează împlinirea a 65 de ani de la înființarea sub numele de Teatrul de Stat de Operetă, printr-o serie de evenimente speciale unite sub titulatura ,,Opereta 65” și menite să aducă în prim-plan farmecul și complexitatea acestui gen muzical.

Serile de gală, spectacolele, concertele și recitalurile compun o gamă de evenimente festive desfășurate pe tot parcursul lunii noiembrie în locațiile mai mult sau mai puțin convenționale ale celui mai modern și dinamic spațiu cultural inaugurat recent în București și totodată singurul teatru construit în România după anul 1989, Teatrul de Operetă și Musical ”,Ion Dacian”.

Seria de manifestări ”,Opereta 65” a debutat miercuri, 4 noiembrie, cu un ,,Concert de Gală” susținut de Corul Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” urmat de ,,Invitație la vals”, concert care are loc astăzi și este susținut de Orchestra instituției.  Un moment aparte, îl va constitui Gala Aniversară ,,Opereta 65” care va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie,  ora 19.00, când foști și actuali artiști ai teatrului se vor afla împreună pe aceeași scenă în cadrul unui eveniment special. Înaintea acestei gale aniversare, în foaierul teatrului va avea loc vernisajul expoziției”,,Ion Dacian”.

Următoarele evenimente: Dolce Vita – spectacol-colaj – Vineri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, ,”Dolce Vita”, cea mai recentă producţie a teatrului de Operetă şi Musical, aduce în prim-plan esenţa operetei şi a musicalului, a numerelor de cabaret şi de teatru-dans, în interpretarea artiștilor, Corului, Orchestrei și Ansamblului de balet al Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, pentru a redescoperi adevărata bucurie a vieţii. Următoarele reprezentaţii: 14 și 15 noiembrie.

Concert de muzică religioasă – Duminică, 8 noiembrie, de la ora 13.00, la Biserica Sf. Gheorghe-Nou, Corul Teatrului de Operetă şi Musical ”Ion Dacian” va susţine un concert de muzică religioasă ortodoxă, eveniment care oferă publicului ocazia de a asculta acest grup coral într-o ipostază cu totul specială, aceea de interpret al unora dintre cele mai valoroase ale repertoriului sacru.

Gala ”,Alfredo Pascu şi invitaţii săi” – Tot duminică, 8 noiembrie, însă de la ora 19.00, tenorul Alfredo Pascu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai Operetei vă propune o incursiune în universul operetei, alături de invitatele sale, sopranele Narcisa Brumar, Diana Ţugui şi Liliya Sholomey – cu acompaniamentul Orchestrei Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”. În aceeași seară, în foaierul teatrului va avea loc prezentarea cărții ”În dialog cu Alfredo Pascu” scrisă de jurnalista Gabriela Lupu, urmată de o sesiune de autografe.

Concert vocal-instrumental de muzică românească

Joi, 12 noiembrie, ora 19.00, soprana Bianca Ionescu şi pianistul Ştefan Doniga vor susţine un concert de lieduri şi arii din operete româneşti, semnate de compozitori precum Tiberiu Brediceanu, Eduard Caudella, Alfred Alessandrescu, Florin Comișel sau George Grigoriu, partituri pe care publicul are rareori ocazia să le asculte pe scenă. Alături de aceste selecţiuni, din program fac parte şi fragmente din Op. 10 – Suita pentru pian nr. 2  în Re major de George Enescu.

Secunda Doi – Marţi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, Foaierul Teatrului de Operetă şi Musical va găzdui un eveniment inedit: ”Secunda Doi”. Musicalul compus Ernest Fazekas, va fi prezentat în premieră într-un spectacol-lectură, prin intermediul căruia publicul va putea să descopere importanţa libretului.

Musical Avenue – Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, Foaierul Teatrului se va transforma într-un bulevard al spectacolului de musical – Musical Avenue –, un spaţiu imaginar „pavat” cu unele dintre cele mai cunoscute arii şi duete ale repertoriului internaţional al acestui gen, interpretate de tenorul Florin Budnaru şi de invitaţii săi : George Cobuz, Lucas Molina, Adina Sima și Adriana Vlad.

Paris, mon amour – Sâmbătă, 21 noiembrie și duminică, 22 noiembrie, ora 19.00, spectacolul-colaj ,,Paris, mon amour” regizat de Răzvan Ioan Dincă, una dintre cele mai apreciate producții ale Teatrului de Operetă și Musical ”,Ion Dacian”, propune spectatorilor o incursiune muzicală prin Parisul boem de astăzi și de altădată, etern și fermecător prin șansonetele sale…

Anais – recital de muzică şi poezie – Marți, 24 noiembrie, de la ora 19.00, povestea şi muzica, poezia şi dansul îşi dau întâlnire în Foaierul Teatrului de Operetă şi Musical,  în cadrul unui spectacol conceput de Ștefan Doniga și Ioana Macarie și intitulat ”Anais”.

Biletele pentru spectacolele, galele, concertele şi recitalurile care vor avea loc în cadrul ”,Opereta 65” pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului de Operetă și Musical ”Ion Dacian” și de la Casa de bilete a Operei Naționale București, dar și online pe bilete.opereta.ro – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.