Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Percheziții la transportatori

București: Percheziții la transportatori

DISTRIBUIȚI

perchezitii141234 – 20112015 – Poliţia Română efectuează vineri 20 de percheziţii, în judeţele Călăraşi şi Ilfov şi în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul prin intermediul unor firme de transport, înregistrând în contabilitate achiziţii fictive de combustibil.

”Din investigaţii a rezultat că, în perioada iunie – noiembrie 2015, prin utilizarea la domiciliu sau în alte spaţii a unor sisteme informatice, cei în cauză ar fi emis documente financiar-contabile false, pe care le-ar fi distribuit agenţilor economici prin intermediul unor persoane de legătură, cauzând astfel pagube importante bugetului de stat”, anunță IGPR.

Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi evidenţiat cheltuieli fictive privind consumul de combustibil în actele contabile ale unor societăţi comerciale din Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti, cu obiect de activitate transporturi interne şi internaţionale.

Percheziţiile, efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Călăraşi, au ca scop identificarea şi ridicarea de bunuri şi înscrisuri necesare documentării activităţii infracţionale a persoanelor bănuite şi stabilirii prejudiciului cauzat.

La activităţile desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalişti şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul IGPR. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.