Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL cere depolitizarea administrației

București: PNL cere depolitizarea administrației

DISTRIBUIȚI

 alina-gorghiu-vasile-blaga141060 – 11112015  –  Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a avut miercuri o primă întâlnire cu liderii PNL, în cadrul căreia s-a discuatat despre programul de guvernare. Discuțiile au loc în contextul în care Cioloș are la dipoziție zece zile pentru a forma noul Cabinet.

La finalul întâlnirii, copreședintele PNL Alina Gorghiu a constatat că premierul desemnat este deschis la dialog pentru a obține sprijin din partea aleșilor. Gorghiu a mai precizat că liberalii au insistat, în cadrul întrevederii, pe ideea depolitizării administrației. ”A fost o discuție preliminară cu prim-ministrul desemnat. Înțeleg că este un dialog pe care îl va avea și cu ceilalți lideri de partide politice. Mă bucură deschiderea la dialog pentru a obține sprijin parlamentar. Nu am avut o discuție referitoare la listă, încă lucrează la listă. Am avut câteva discuții referitoare la prioritățile noastre din programul de guvernare. Am insistat pe un lucru care nouă ni se pare prioritatea zero – ideea de depolitizare a administrației și de transparentizare a tuturor procedurilor din administrație. Altfel îi va fi greu unui cabinet tehnocrat să facă față aparatului de stat aproape plin de PSD-iști de sus până jos”, a spus Gorghiu.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat. ”A fost doar o primă discuție. O să avem încă o discuție după ce își formează echipa. Ne-a bucurat că este conștient că va trebui să pună la punct două mecanisme. Unul în ceea ce privește cooperarea parlamentară, un mecanism de a relaționa foarte des cu grupurile parlamentare. Și unul de consultare cu mediul socio-profesional, cu ONG-urile. Ne interesează modul în care va arăta guvernul. L-am asigurat de sprijinul nostru. Ne bucură că e conștient că va trebui să meargă în Parlament cu un buget de dezvoltare, bazat pe investiții. Este preocupat de păstrarea macrostabilității economice”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.