Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL schimbă macazul

București: PNL schimbă macazul

DISTRIBUIȚI

SEDINTA - BIROU POLITIC NATIONAL - PNL - PARLAMENT141022 – 10112015  –  Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat, luni seara, în urma celei de-a doua runde de consultări cu președintele Klaus Iohannis, că PNL își schimbă opțiunea și susține un guvern tehnocrat.

Schimbarea deciziei a venit ca urmare a dorinței liderilor PNL de a nu ”bloca” dialogul ”pentru soluționarea crizei politice în care România se află”.

”Varianta pe care PNL a propus-o este cea a alegerilor anticipate. După cum știți, celelalte partide politice parlamentare nu au fost de acord cu alegeri anticipate, drept pentru care PNL nu a dorit să blocheze dialogul pentru soluționarea crizei politice în care România se află”, a precizat Alina Gorghiu.

Mai mult, co-președinta PNL a menționat că este de acord cu decizia președintelui de a desemna un prim ministru tehnocrat, cu condiția ca acesta să aibă un ”calendar foarte precis”.

”Acest guvern tehnocrat va trebui să agreeze o serie de teme: depolitizarea administrației, legidferarea traseismului politic, alegerea primarilor în două tururi, menținerea statului de drept, prin accelerarea procedurilor de ridicare a imunității, recuperarea prejudiciilor din dosarele penale, un buget pro dezvoltare, pro investiții”.

Miercurea trecută, premierul Victor Ponta şi-a anunţat demisia, ca urmare a protestelor din București și din țară, când zecii de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia celor răspunzători pentru incendiul de la sfârşitul lunii octombrie, din clubul Colectiv, soldat cu 46 de morţi şi peste 200 de răniţi.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a numit, joi dimineaţa, în funcţia de premier interimar, pe ministrul demisionar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ulterior, președintele a demarat consultările cu partidele politice, dar și cu societatea civilă, în premieră pentru România. Opțiunile prezentate de președinte în urma primei runde de consultări au fost alegerile anticipate sau guvern de tehnocrați.

În urma consultărilor de luni seara, PSD l-a propus pe vice-guvernatorul BNR și fostul ministrul al Finanțelor, Liviu Voinea, pentru funcția de premier de premier. – sursa: România Liberă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.