Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PSD ar accepta un guvern de uniune națională

București: PSD ar accepta un guvern de uniune națională

DISTRIBUIȚI

 psd140987 – 09112015  – Social-democrații ar accepta un Guvern condus de un tehnocrat care să funcționeze până în 2016 în baza unui program politic punctual asumat de o majoritate parlamentara foarte larga, spun surse din partid.

Potrivit stiripesurse.ro,, este nevoie in acest moment de un premier care sa nu faca parte din niciun partid politic pentru a evita un nou razboi in Parlament cu consecinte catastrofale de imagine pentru granzii politicii. Iohannis nu ar accepta un premier PSD, iar un premier PNL va avea probleme uriase in Parlament. In aceste conditii, solutia care va multumi inclusiv protestatarii este cea a unui prim-ministru tehnocrat, spun surse social-democrate. Potrivit acestora, inclusiv Klaus Iohannis este inclinat spre aceasta varianta.

De asemenea, PSD nu exclude sa sustina un cabinet guvernamental format exclusiv din specialiști care nu sunt membri ai unui partid politic, dar care sunt propusi de catre partidele politice, spun surse din formatiunea condusa de Liviu Dragnea. Conditia ar fi un acord transpartinic al tuturor fortelor din Parlament.

PSD vrea insa o noua majoritate in Parlament, in jurul unor proiecte de tara. Social-democrații joacă pe cont propriu situația, mai spun surse din partid, si pentru ei actuala coalitie nu mai exista, PSD-istii nedorind sa negocieze absolut nimic cu UNPR sau cu ALDE. Majoritatea dorita de PSD se refera la un program de guvernare cu puncte foarte clare care sa fie sustinut in Parlament.

O varianta agreata in PSD ar fi o largă majoritate PNL – PSD – UDMR in Parlament, cu un Guvern tehnocrat, care sa aiba un program politic format din teme fierbinti de pe agenda cetateanului, inclusiv proiecte sustinute de catre ‘strada’. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.