Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Radu Budeanu, cauțiune de două milioane de lei

București: Radu Budeanu, cauțiune de două milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Radu Budeanu,141215 – 19112015 – Radu Budeanu a scăpat de arest deoarece și-a recunoscut faptele, scrie România Liberă. Procurorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune. Cauțiunea stabilită este de două milioane de lei.

Radu Budeanu, ex-patron al ”Cancan”, acționar la ”Romprest”, a fost ridicat de procurorii anticorupție de pe aeroport și dus la DNA, în dosarul Elenei Udrea și al lui Bogdan Buzăianu.

În urmă cu circa o lună, în acest dosar s-au făcut percheziții inclusiv la Budeanu acasă; au fost audiate mai multe persoane, între care și Dan Andronic, patronul unui cotidian central; s-a început urmărirea penală față de mai multe persoane. Atunci, Budeanu nu a fost în țară. El s-a întors miercuri, fiind preluat de anchetatori de la aeroport.

Între cei urmăriți penal se află  Elena Udrea, care este suspectată că ar fi luat mită peste 4,7 milioane de dolari pentru a face trafic de influență în vederea prelungirii unor contracte de energie la prețuri mici, în folosul ”băieților deștepți” (în folosul unei firme ce ar fi controlată de Buzăianu, spun surse judiciare). Budeanu ar fi fost intermediarul prin firma căruia  ar fi circulat banii pentru mită. Budeanu este suspectat de spălare de bani.

Procurorii susțin că, în vara anului 2010, Elena Udrea, în calitate de ministrul al Turismului și membri al Guvernului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei, dar și din SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, 5 milioane de dolari. În schimbul banilor, Udrea urma să îi asigure omului de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Astfel, pentru a-și exercita influența în cadrul Ministerului Economiei și SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, Udrea a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 de dolari și o creanță de 900.000 de euro, spun procurorii. Creanța era deținută de una din firmele controlate de omul de afaceri ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media.

Procurorii susțin că, pentru a ascunde beneficiarul real al creanţei de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, Udrea i-a solicitat unei persoane să încheie un contract de novaţie cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane.

De asemenea, ulterior, pentru a ascunde că este beneficiarul real al pachetului de acţiuni la societatea cu activitate în mass-media, i-a solicitat unei alte persoane să încheie actele aferente tranzacţiei în numele său şi să efectueze plăţile aferente prin creditarea societăţii, disimulând astfel provenienţa sumei de circa 700.000 de euro, aferentă plăţilor efectuate pentru societatea mass media. Astfel, a ascuns că este adevăratul proprietar al creanţei ce a făcut obiectul novaţiei cu firma omului de afaceri de la care a primit creanţa. – PROMPT MEDIA

foto:infoziare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.