Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România, ”aliat de excepție” pentru SUA

București: România, ”aliat de excepție” pentru SUA

DISTRIBUIȚI

Mihnea Motoc - delegatie SUA141209 – 19112015 – Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 18 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe James J. Townsend Jr., asistentul adjunctului secretarului american  al Apărării pentru politica europeană şi NATO. La întâlnire a fost prezent ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Au fost abordate teme referitoare la situaţia de securitate din regiune, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic România – SUA, facilităţile americane din România, precum şi angajamentul României în teatrul de operaţii din Afganistan.

Ministrul român al Apărării a subliniat cooperarea bilaterală excelentă şi sprijinul major al SUA în cadrul măsurilor de asigurare aliate pe flancul estic al NATO. Au fost, de asemenea, inventariate modalităţile de consolidare a angajamentului SUA în cadrul facilităţilor militare americane din România, precum şi de intensificare a cooperării pe domeniile naval, aerian şi terestru.

Oficialul român a evocat, de asemenea, importanţa coordonării bilaterale în cadrul NATO în perspectiva Summit-ului de la Varşovia din 2016, cu accent pe adaptarea strategică pe termen lung a Alianţei.

La rândul său, oficialul american a mulţumit României pentru contribuţia semnificativă în cadrul NATO şi a calificat România ca fiind un aliat de excepţie. A punctat de asemenea contribuţia naţională la eforturile aliate de stabilizare a Afganistanului şi a apreciat rolul militarilor români în cadrul misiunilor de consiliere şi asistenţă acordate Forţelor de Securitate Afgane. – PROMPT MEDIA

foto:mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.