Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se cere demisia tuturor consilierilor de la Sectorul 4

București: Se cere demisia tuturor consilierilor de la Sectorul 4

DISTRIBUIȚI

 Primăria Sectorului 4140956 – 05112015  – Consiliul Local al Sectorului 4 poartă și el o responsabilitate pentru tragedia din Colectiv, așa că trebuie să demsioneze toți consilierii aleși, susține într-un comunicat de presă Inițiativa România.

”Reprezentanții partidelor politice reprezentate în Consiliul local au contribuit, prin neglijență și hotărâri, la tragicul deznodământ.Acordul de funcționare a clubului Colectiv (nr. 3909/14.01.2015) a fost semnat de primarul Cristian Popescu Piedone în baza Legii administrației publice locale 215/2001 și Hotărârii Consiliului local Sector 4 nr. 22/2012. Apărarea primarului demisionar Piedone privind responsabilitatea sa a fost că localul îndeplinea toate prevederile legale. Prevederile legale la care dl Piedone făcea referire sunt prevăzute în Hotărârea 22/2012 a Consiliului Local Sector 4 și anexe). Conform acesteia, autorizația de funcționare pentru local se dă în baza unui maldăr de hârtii inutile (cerere tip, copii după cărțile de identitate, copii după certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului etc), niciuna, însă, care să ateste îndeplinirea unor condiții de securitate pentru clienți, ca precondiție obligatorie pentru obținerea avizului de funcționare. Consiliul local Sector 4 a eliminat, deci, autorizația ISU de prevenire și stingere a incendiilor din lista documentelor pentru acordarea avizului de funcționare dat de Primărie. Cu alte cuvinte, reprezentanții partidelor politice au lăsat la cheremul patronilor dacă și când se duc la ISU pentru autorizația PSI. Evident, patronii nu s-au mai dus câtă vreme Consiliul local a considerat autorizația ISU opțională, deși legea spune altceva. Mai mult, conform Legii 2015/2001 a Regulamentului de funcționare a Consiliului local și Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor (art. 14) în sarcina Consiliului local există și o obligație generală de a verifica și controla, inclusiv după ce s-a dat avizul de funcționare. Or această obligație nu a fost respectată. Hotărârea 22 a fost adoptată în 2012 în mandatul Consiliului local precedent. Actualul Consiliu local a avut mai mult de 3 ani la dispoziție să îndrepte lucrurile. Nu a făcut-o. Este vorba fie de neglijență, fie de corupție”.

Inițiativa România cere publicarea listei consilierilor locali din mandatul 2008 – 2012 (de pe site-ul Primăriei au dispărut numele consilierilor care și-au terminat mandatul în 2012) și solicită PSD, UNPR, PNL/PDL, PC/ALDE să își asume partea de responsabilitate a reprezentanților lor în Consiliu local pentru punerea în pericol a siguranței cetățenilor. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.