Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: SPP îl va păzi pe șeful Misiunii ONU din Republica Centrafricană

București: SPP îl va păzi pe șeful Misiunii ONU din Republica Centrafricană

DISTRIBUIȚI

ONU 141199 – 18112015 – Senatul a fost informat, miercuri, de președintele Klaus Iohannis, cu privire la participarea României cu o echipă a Serviciului de Protecție și Pază la misiunea de protecție a reprezentantului special al secretarului general, șeful Misiunii ONU Integrată de Stabilizare Multidimensională din Republica Centrafricană, relatează Agerpres.

”În temeiul art. 7, alin. 1 din Legea nr. 121/2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, am aprobat propunerea prim-ministrului Guvernului României referitoare la executarea misiunii de protecție a reprezentantului special al Secretarului General, șeful Misiunii ONU Integrată de Stabilizare Multidimensională din Republica Centrafricană (MINUSCA) de către o echipă a SPP formată din 12 militari, pentru o perioadă inițială de trei luni, cu o posibilă prelungire de încă șase luni”, a declarat șeful statului.

ONU va asigura cheltuielile României pentru participarea la această misiune, iar Serviciul de Protecție și Pază va suporta cheltuielile aferente drepturilor bănești din țară. ”Participarea la aceste misiuni reprezintă pentru țara noastră o nouă confirmare a rolului său de furnizor de securitate, având, totodată, ca efecte benefice dezvoltarea relațiilor de cooperare între România și statele membre ale ONU participante la misiuni de menținere a păcii”, mai precizează Klaus Iohannis în documentul citat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.