Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tot mai bine pentru bugetari

București: Tot mai bine pentru bugetari

DISTRIBUIȚI

 iohannis141323 – 25112015 – Salarii mărite cu 10% de la 1 decembrie 2015 pentru toți bugetarii. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea luni seara, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Peste 200.000 de angajaţi la stat se vor bucura de această măsură, cu condiția să nu mai fi beneficiat de alte majorări, în cursul acestui an.

Iniţial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sănătate cu 25%, însă un amendament al PSD adus în comisiile de specialitate din Parlamant a prevăzut că vor creşte şi salariile tuturor bugetarilor cu 10%, cu condiția ca aceștia să nu fi beneficiat în cursul anului 2015 de alte majorări.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că România îşi va atinge ţinta asumată în faţa FMI, de a avea un deficit mai mic de 3% anul viitor, chiar şi cu noua mărire de salarii.

”Nu mă surprinde (că președintele a promulghat legea – n.r.), am avut o discuţie cu dânsul ieri şi legat de acest subiect şi am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus şi această creştere de 10%. După calculele noastre putem rămâne în ţinta de deficit de 3% cu această creştere. N-o să tăiem. În schimb o să mergem pe partea de investiţii unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii, atât la ministerul Dezvoltării, cât şi la ministerul Transporturilor. Dar o să facem un efort din absorbţia fondurilor europene ca să avem şi investiţii aşa cum ne-am propus”, a declarat Cioloș. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.