Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Va lua ființă Ministerul Consultării Publice

București: Va lua ființă Ministerul Consultării Publice

DISTRIBUIȚI

 sedinta guvern141231 – 19112015 – Guvernul va avea un nou minister, dedicat consultării publice şi dialogului cu societatea civilă. Premierul a făcut anunţul la începutul primei şedinţe a noului Executiv. În cel mai scurt timp se vor stabili platformele de comunicare cu ONG-urile şi cu cei interesaţi să transmită idei de dezvoltare noului Executiv.

”Am creat un nou minister, al consultării publice și dialogului civic, tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest guvern și l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă, și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului, pe marile obiective pe care le-am stabilit, dar și pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civilă”, a declarat Dacian Cioloş, premierul Guvernului României.

”I-am cerut doamnei Violeta Alexandru, care e responsabila acestui minister, ca în termenul cel mai scurt să vină cu o propunere de organizare a acestui minister și să stabilim cât mai repede platformele de comunicare și de schimburi de idei cu diferitele organizații din societatea civilă”, a adăugat Cioloș.

Dacian Cioloș a vorbit și de necesitatea unui dialog permanent dintre Guvern și mediul de afaceri. De asemenea, premierul le-a cerut miniștrilor de la Interne și Transporturi să se ocupe de pregătirile pentru sezonul rece.

Sâmbătă va avea loc o nouă ședință de guvern, una informală. Ministrul Finanțelor, Anca Paliu, trebuie să vină cu o evaluare pe proiectul de buget pe anul următor. Acesta este schițat de vechiul guvern, însă el trebuie evaluat și aplicat corespunzător cu prioritățile acestui Cabinet. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.