Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti ”Hiena” Dragnea devoreaza ”starvul” politic al lui Ponta!

”Hiena” Dragnea devoreaza ”starvul” politic al lui Ponta!

DISTRIBUIȚI

 ponta dragnea bejing141208 – 19112015 – Lantul de iubire dintre Ponta si Dragnea oricum ruginise de mult, dar acum, ca s-a rupt cu totul, cei doi „prietenari” pesedisti isi pot da frau liber simtamintelor. Care numai fratesti nu sunt. Numai ca, in timp ce fostul premier se limiteaza sa se lamenteze doar pe facebook, noul „el lider maximo” al social-democratilor se dovedeste pur si simplu dezlantuit. Si gata sa loveasca, fara remuscari, „camaradul” deja cazut la pamant.

Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, tocmai se pregateste, cat se poate de meticulos, sa declanseze „vanatoarea de pontisti”. Marea surpriza este ca, in timp ce se intocmesc obisnuitele „liste negre”, in vechea traditie a partidelor politice, cu oamenii ale caror capete trebuie sa cada odata cu schimbarea conducerii, Liviu Dragnea ii mai pregateste o „perversa” lui Victor Ponta. Caruia i-a tinut pe linie moarta oamenii de incredere, carora PSD-ul ar fi urmat sa le acorde sprijinul politic pentru promovarea in diverse functii banoase si influente, mai ales in Consiliile de Administratie ale celor mai rentabile companii de stat. Si a caror promovare a tot fost amanata, pana ce a cazut Guvernul si „hiena” Dragnea se poate napusti acum linistit asupra „prazii” pe care pusese ochii de atata vreme.

A schimbat foaia

Simtind ca latul demiterii, fie ea si sub formula soft a demisiei, se strange tot mai mult in jurul sau, Victor Ponta a incercat, pe ultima suta de metri a guvernarii sale, sa-si puna la adapost apropiatii care i-au fost loiali pana in ultimul moment. Asa ca pe unii dintre acestia i-a trecut pe lista scurta pentru a-i promova intr-unele din cele mai ravnite Consilii de Administratie de la noi. Ceea ce, desigur, este laudabil doar din punctul de vedere al amicitiei dintre ei, premierul Ponta exceland in acest pagubos obicei al promovarii proptelelor politice. Numai ca, surpriza, dupa ce a preluat sefia PSD, Liviu Dragnea a folosit toate parghiile posibile pentru a trage de timp, astfel incat oamenii lui Ponta sa nu ajunga si efectiv pe posturile pe care le asteptau. Iar cum a cazut Guvernul Ponta, cum Dragnea a si schimbat foaia, la propriu, intocmind cu totul alte liste, pe care se regasesc numai oamenii sai. Sau, acolo unde era deja prea tarziu sa mai faca acest demers, i-a bifat de pe listele existente doar pe cei pe care i-a putut deturna de urgenta de la loialitatea fata de Ponta, urcandu-i din mers in propria barca de influenta.

”Pan’ ce nu vin tehnocratii”!

Asa ca este de asteptat ca, in cel mai scurt timp, oamenii lui Dragnea sa dea deja asaltul la consiliile de administratie vizate, cele mai multe dintre ele, bineinteles, ale unor companii din domeniul energiei. Pentru ca, nu-i asa, aici ”baietii destepti” se misca intotdeauna cel mai bine, indiferent de cine se afla la putere. Numai ca Dragnea trebuie sa se miste cat mai repede, pentru ca instalarea oarecum prematura a tehnocratilor in fruntea ministerelor de care tin respectivele companii de stat i-ar putea incurca niscaiva calcule. Chiar daca premierul Dacian Ciolos i-a dat asigurari ca nu va trece la epurari isterice. Numai ca, asa dupa cum ”National” a dezvaluit in exclusivitate, nici aceasta pasuire nu va dura la nesfarsit, fiind mai degraba una de moment. Pentru ca din ianuarie este posibila oricand declansarea unei adevarate ”nopti a cutitelor lungi” la nivelul administratiei, asa ca in luna decembrie este de fapt „bataia pestelui”. Mai interesant este insa ca printre „chibitii” care vor monitoriza cum Dragnea da la copca sperand sa traga pe propria-i spuza cat mai multe consilii de adminsitratie s-ar putea numara si oamenii Laurei Codruta Kovesi… – sursa: Catalin Tache, enational.ro  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.