Acasă Externe Kenya: Papa Francisc a pledat, în Kenya, pentru o societate mai dreaptă

Kenya: Papa Francisc a pledat, în Kenya, pentru o societate mai dreaptă

DISTRIBUIȚI

 141357 – 26112015 – papa_francisc a pledat pentru respectarea valorilor familiale tradiționale în primul său discurs susținut în Africa, informează AFP, citată de New York Times. Totodată, el a vorbit și despre nevoia de a se construi o societate mai dreaptă, în care prejudecățile și discriminările să fie respinse.

Suveranul Pontif le-a cerut kenyenilor să susțină familiile și să trateze venirea pe lume a copiilor ca pe o binecuvântare. El le-a cerut să reziste practicilor care ”seamănă aroganță în rândul bărbaților, rănesc și denigrază femeile și amenință viețile inocenților neînăscuți”.

Biserica africană este una dintre cele mai conservatoare din lume, iar episcopii africani au insistat ca poziția ei în ceea ce privește mariajul și sexualitatea, în opoziție cu avortul, să fie scoasă în evidență.

Papa a acceptat să facă acest lucru, dar s-a referit și la aspecte care țin de propriile sale motive de îngrijorare. El le-a cerut kenyenilor să construiască o societate mai echitabilă, mai dreaptă, care se îngrijește de cei săraci și care ”respinge tot ceea ce duce la prejudecăți și discriminări, căci aceste lucruri nu țin de Dumnezeu”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.