Acasă Externe Primul jandarm român care participă la o misiune internațională în Haiti, premiat...

Primul jandarm român care participă la o misiune internațională în Haiti, premiat de ONU

DISTRIBUIȚI

 jandarm decorat 141104 – 12112015 –  Căpitanul Silviu Fărcaș, primul jandarm român care participă la o misiune internațională în Haiti, a primit din partea ONU medalia „În serviciul păcii”, anunță Jandarmeria Română.

Distincția, conferită celor mai merituoși militari participanți la misiunea din Republica Haiti, a fost acordată în cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat reprezentantul special al secretarului general al ONU, Sandra Honore, și comandantul misiunii, general Ajax Porto Pinheiro.

În cadrul Misiunii ONU de Stabilizare din Haiti (MINUSTAH), cu durata de un an, jandarmul român îndeplinește funcția de monitor de poliție civilă al ONU, cu atribuții în domeniul instruirii, reformării și monitorizării sistemului național de poliție din Republica Haiti. De asemenea, el participă și la misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice.

Căpitan Silviu Fărcaș din cadrul IJJ Brașov este primul jandarm român selecționat de ONU să participe la misiunea din Republica Haiti.

Premergător selecției organizate de reprezentanții ONU, căpitanul Fărcaș a absolvit Cursul Internațional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliție.

Jandarmul este căsătorit, are un copil și este absolvent al Academiei de Poliție, promoția 2005. –  PROMPT MEDIA

foto:digi 24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.