Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Rep. Moldova: Chișinăul – fără ajutor de la FMI, fără ajutor de...

Rep. Moldova: Chișinăul – fără ajutor de la FMI, fără ajutor de la București

DISTRIBUIȚI

 moldova141042 – 10112015  –  Politicienii de la Chişinău nu au rămas fără reacţie la decizia preşedintelui României Klaus Iohannis de a trimite pentru re-examinare acordul de împrumut pentru Republica Moldova. Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, este de acord cu decizia şefului statului român. De asemenea, liberalul Mihai Ghimpu a spus că fără un executiv pro-european, Rep. Moldova rămâne şi fără banii de la Bucureşti, şi fără acord cu FMI, anunță Digi24.ro.

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal: ”Republica Moldova are nevoie de un guvern. Lipsa guvernului înseamnă lipsa acordului cu FMI, lipsa primei tranșe de 60 de mln care trebuie să vină de la București. Dar știi ce a zis președintele Iohannis.

Marian Lupu, preşedintele PDM: ”Îmi pare foarte logic acest pas. Întâi de toate, să nu uităm că nu doar Republica Moldova nu are un guvern. România are un guvern în exerciţiu. Din start am vorbit că orice ajutor, din orice ţară europeană, inclusiv România, vine să sprijine parcursul european al Republicii Moldova”.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să reexamineze legea prin care este acorda împrumutul de 150 de milioane de euro Chişinăului. Şeful statului sromân pune că nu există nicio garanţie că Republica Moldova va asigura continuarea reformelor și respectarea acordului cu Uniunea Europeană. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.