Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Monumentul ”Aripi”, dedicat Luptei Anticomuniste, a fost finalizat

București: Monumentul ”Aripi”, dedicat Luptei Anticomuniste, a fost finalizat

DISTRIBUIȚI

 Monumentul ”Aripi”141718 – 18122015 – Monumentul ”Aripi”, dedicat Luptei Anticomuniste, a fost finalizat si va fi amplasat pana la sfarsitul anului in Piata Presei Libere. Lucrarea va fi amplasata pe locul fostei statui a lui Lenin si va fi inaugurata in primavara anului viitor.  Astfel, in perioada 19 decembrie – 21 decembrie, Primaria Municipiului Bucuresti va transporta cele trei piese componente ale monumentului de la locul executiei (Electromecanica S.A – Ploiesti) in Piata Presei Libere din Capitala. Lucrarea are o greutate de 102 tone si o inaltime de aproximativ 24 de metri, iar soclul acoperit de granit pe care va fi amplasata are o inaltime de 6 metri. (In comparatie, Arcul de Triumf are o inaltime de 27 de metri).

Transportul se va desfasura etapizat, in fiecare noapte, incepand de sambata, 19 decembrie, cu intreruperea temporara si locala a circulatiei rutiere.

Monumentul este un obiect de arta unic prin simbolistica sa, o compozitie reprezentand trei aripi stilizate cu o structura din otel inoxidabil. Conceptul artistic a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei in urma unui concurs de solutii organizat in anul 2004. – PROMPT MEDIA

foto:b365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.