Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Aprobarea Studiului de soluţie, Cogenerare Centrala Termică Zonală Casa Presei

Aprobarea Studiului de soluţie, Cogenerare Centrala Termică Zonală Casa Presei

DISTRIBUIȚI

 radet141649 – 15122015 –  Consiliul de Administraţie RADET Bucureşti a aprobat, în şedinţa din data de 10 decembrie 2015, Studiul de soluţie cu privire la adoptarea Cogenerării pentru Centrala Termică Zonală Casa Presei şi modernizarea reţelei de transport şi distribuţie a energie termice, aferentă acestei centrale.

Cogenerarea reprezintă procesul de producere simultană, în aceeaşi instalaţie, a energiei termice şi electrice. Instalaţia de cogenerare propusă este echipată cu motoare cu ardere internă şi are estimată o putere termică de 10 MWt şi putere electrică de 10 MWe. În acest sens, pentru Centrala Termică Zonală de la Casa Presei a fost aleasă o soluţie cu trei motoare cu ardere internă, deoarece asigură o flexibilitate mărită în funcţionare.  Costul inţial al investiţiei este de 8.208.000 de euro, fără TVA. ”Despre necesitatea modernizării sistemului de alimentare cu energie termică în Municipiul Bucureşti se vorbeşte de aproape un deceniu, însă abia acum se face primul pas în acest sens. Prin aprobarea şi prin implementarea investiţiei vor fi reduse pierderile în reţeaua termică, lucru care va fi simţit în primul rând de consumatorii din zona de Nord a  Capitalei, care vor beneficia de servicii de calitate, în ceea ce priveşte furnizarea energiei termice”, a declarat Valentin Viţalariu, directorul general RADET.

Valoarea proiectării şi a investiţiei va fi cuprinsă în bugetul pe anul 2016 al RADET, care va fi înaintat Primăriei Capitalei, pentru a fi aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.