Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Tokeș, provocatorul de serviciu

Bihor: Tokeș, provocatorul de serviciu

DISTRIBUIȚI
tokeslaszlo_3

tokeslaszlo_3141621 – 14122015 Europarlamentarul maghiar László Tőkés a făcut un nou gest provocator la adresa României. Ales eurodeputat pe listele Fidesz, partidul lui Viktor Orban, László Tőkés a arborat vineri seara, la balconul sediului său din Oradea, un drapel alb însemnat cu crucea dublă şi patru dungi roşii conceput să reprezinte regiunea Partium. Aceasta a fost o parte a regatului Ungariei care a cuprins teritorii din actualele județe Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș din România, din județul Hajdu-Bihar din Ungaria și din regiunea Transcarpatia din Ucraina.

La evenimentul organizat de Tőkés au participat circa 50 de orădeni, colaboratori ai europarlamentarului şi lideri ai PPMT, care au şi aplaudat momentul. „În România se duce un război al steagurilor. Cauza steagurilor maghiare reprezintă inegalitatea de drepturi a cetăţenilor de etnie maghiară faţă de cetăţenii de etnie română din această ţară. Steagul şi simbolurile noastre sunt de rangul doi şi se duce o politică discriminatorie şi duplicitară”, a acuzat europarlamentarul în conferinţa de presă care a precedat arborarea drapelului, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit europarlamentarului, steagul regiunii Partium a fost arborat în semn de protest faţă de sancţiunea cu avertismentul aplicată de Poliţia Locală după arborarea drapelului secuiesc în primăvara anului trecut. Drapelul a fost calificat drept ”mijloc publicitar” afişat fără autorizaţie, iar Tokes a fost îndemnat să îl înlăture. Europarlamentarul a contestat sancţiunea în instanţă şi a pierdut, pe rând, ambele procese, atât la Judecătorie cât şi la Tribunal.

Drapelul regiunii Partium, a fost reconstituit în baza textului Dietei din Sebeş din 1659, în urma unui concurs de idei organizat anul trecut de Consiliul Autonomiei din Partium. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.