Acasă Nord-Est Botosani Botoșani: Contrabandişti ucraineni depistaţi pe teritoriul României

Botoșani: Contrabandişti ucraineni depistaţi pe teritoriul României

DISTRIBUIȚI

 contrabandisti141504 – 07122015 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi  – I.T.P.F. Iaşi au confiscat aproximativ 8.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 69.000 lei, pe care patru cetăţeni ucraineni încercau să le introducă ilegal în România.

La sfârşitul săptămânii trecute, în urma schimbului de informaţii cu granicerii ucraineni, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani, au organizat o misiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu tutun.

La 5 decembrie a.c., în jurul orei 6.00, vameșii au observat, în zona localităţii de frontieră Pomârla, două autoturisme marca Audi, despre care aveau informaţii că sunt folosite la transportul ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au monitorizat cele două autoturisme până în momentul în care au observat că din maşina Audi A4, înmatriculată în Germania, au coborât doi bărbaţi care s-au urcat în cealaltă maşină, marca Audi A6, înmatriculată în Bulgaria, după care au plecat de la faţa locului. Un echipaj al poliţiştilor de frontieră s-a apropiat de autoturismul abandonat, în care au observat mai multe colete cu ţigări, iar un alt echipaj, din cadrul aceluiaşi sector, a procedat la urmărirea celuilalt autoturism, care a fost oprit după aproximativ 5 km.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea ocupanţilor autoturismului, aceştia fiind doi cetăţeni ucraineni şi doi cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 ani, care au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră, împreună cu autoturismul abandonat, încărcat cu ţigări, pentru continuarea cercetărilor.

În autoturismul abandonat, au fost descoperite 7.610 pachete ţigări marca Marvel de provenienţă Duty Free, în valoare de 69.175 lei. Ţigaretele şi autoturismul marca Audi A4, în valoare de 11.250 lei, au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Faţă de cele constatate, tinerii aflaţi în maşina Audi A6 au declarat că nu au cunoştinţă despre ţigările aflate în cealalta maşina Audi A4, ei având doar rolul de a-i ajuta pe conaţionalii lor să-i transporte până la un service sa repare maşina. Poliţiştii de frontieră botoşaneni efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.