Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bruxelles: UE îi despăgubește pe producătorii de lapte

Bruxelles: UE îi despăgubește pe producătorii de lapte

DISTRIBUIȚI

lapte141737 – 18122015 – Uniunea Europeană îi va despăgubi pe producătorii de lapte şi pe crescătorii de porci, după ce aceştia au rămas cu marfa nevândută din cauza embargoului impus de Rusia produselor alimentare din blocul comunitar.

Pentru sectorul laptelui au fost alocate aproape nouă milioane de euro. Fiecare beneficiar ar urma să primească aproximativ 240 de euro, dacă ferma sa obţine o producţie de până în 20 de tone.

În ceea ce priveşte sectorul creşterii porcilor, bugetul de 2,37 milioane de euro va fi distribuit în funcţie de numărul de animale, după ce agricultorii demonstrează că deţin ferme avizate de Autoritatea Naţonală Sanitar Veterinară.

Pentru a primi subvenţiile respective, fermierii trebuie să îndeplinească trei condiţii – să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, sunt în activitate, au încheiat un contract de activitate pe minim șase luni, valabil la data depunerii solicitării cu un cumpărator, cel puţin un document fiscal care să achite livrarea laptelui şi producţia de lapte livrată pe beneficiar să fie de minim cinci tone, după cum declară Achim Irimescu, ministrul Agriculturii. – PROMPT MEDIA

foto:zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.