Acasă Politic București: Chiar se rupe UNPR de PSD?

București: Chiar se rupe UNPR de PSD?

DISTRIBUIȚI

– La ultimele întâlniri dintre șeful UNPR și oamenii săi din Parlament s-a luat decizia fermă ca progresiștii să-și facă grupuri separate de PSD în Camera Deputaților și în Senat, în acest moment UNPR-iștii fiind parte a grupurilor social-democrate.

”Vom avea, fără îndoială, grupuri separate de la 1 februarie. Asta nu înseamnă că intrăm în contradicție cu PSD, dar trebuie să înțeleagă faptul că așa este corect”, scrie stiripesurse.ro. Deși ”ruperea” de grupul PSD nu este interpretata de UNPR ca o mutare politica anti-pesedista, experienta politica post-decembrista are un exemplu negru pentru PSD din acest punct de vedere. La alegerile parlamentare din 2004, cand PSD a participat alaturi de Dan Voiculescu in alianta PSD+PUR, PC-ului i s-a permis ca in Parlament să aibă grupuri parlamentare separate de PSD, același lucru pe care UNPR îl dorește acum. Acesta a fost unul din motivele care au încurajat PC să devină la acea vreme ”soluția imorală” adică să trădeze PSD și să facă Guvernul Tăricanu cu Alianța DA PNL-PD.

Mutarea UNPR va avea loc după ce la 15 ianuarie este așteptata finalizarea negocierilor dintre Liviu Dragnea și Gabriel Oprea pe marginea participării PSD și UNPR pe liste comune la alegerile locale și parlamentare din 2016. Decizia UNPR ar putea să fie reconfirmată la o întâlnire națională a partidului în data de 29 ianuarie, la Brașov. În prezent UNPR are 43 de deputați și 21 de senatori. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.