Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Criterii de integritate, nu de performanta

Bucuresti: Criterii de integritate, nu de performanta

DISTRIBUIȚI

PNL141613 – 11122015 – Liberalii au adoptat vineri, la Consiliul National de la Palatul Parlamentului, cu un singur vot impotriva si o abtinere criteriile de integritate elaborate de Comisia de unificare. Insa, potrivit stiripesurse.ro, cele zece criterii nu au scapat de critici. Vicepresedintele PNL Radu F. Alexandru a subliniat ca acestea ar fi trebuit insotite de criterii de performanta, de profesionalism si in plus a semnat anumite hibe in formularea acestora care le-ar face sa isi piarda din credibilitate.

Criteriile sunt perfectibile. criteriile de integritate ar trebui insotite de criterii de profesionalism. Mi se pare ca este o scapare pe care trebuie sa o corectam imediat. Nu e suficient sa trimitem in alegeri oameni curati, inegrii, trebuie sa trimitem profesionisiti, oameni cu competenta. Trebuie avut atentie asupra cestui lucru. Acum e deja tarziu pentru a discuta punctual pe aceste criterii. (…)

”A pune lustratia pe primul loc, o problema care acum 25 de ani era un deziderat al intregii Romanii. FSN s-a opus si Romania este singura tara in care nu a existat o lege a lustratiei. Azi pericolul national pentru Romania este coruptia. Eu as fi pus pe primul loc lupta impotriva coruptiei”, a spus Radu F. Alexandru.

Acesta a criticat si criteriul legat de plagiat, care impune existenta unei hotarari judecatoresti definitive care sa constate plagiatul. ”Nu exista in legislatia romaneasca nicio procedura care sa dea o sentinta legat de plagiat. Sunt lucruri care pot sa para ‚ei, si?’. Nu exista ‘ei si’. PNL vine si spune aveti incredere in noi. Fiecare cuvant trebuie sa fie credibil. Nu s-au discutat in BPN aceste lucruri. Ajungem la o chestiune fundamentala. Nu e vorba de curaj, daca spunem adevarul nu suntem curajosi, suntem responsabili”, a spus Radu F. Alexandru sustinand ca Biroul Politic National ar fi trebuit sa elaboreze si sa valideze criteriile de integritate, lucru care nu s-a intamplat.

Vicepresedintele PNL a cerut de asemenea co-presedintilor PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu sa isi asume un prag minim pe care PNL isi propune sa il atinga la alegerile locale.

”Care e procentul minim pe care il va obtine partidul. Trebuie asumata o raspundere si sa facem toate eforturile sa fie realizat”, a mai spus Radu F. Alexandru.

Co-presedintele Vasile Blaga a fost vizibil deranjat de criticile aduse de colegul sau din fostul PDL, caruia i-a dat o replica privind legitimitatea criteriilor si a Comisiei de unificare. ”Te rog sa treci la vot”, i-a spus Blaga. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.