Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dan Șova, arestat

București: Dan Șova, arestat

DISTRIBUIȚI

sova141647 – 15122015 –  Senatorul Dan Șova a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce inițial instanța a dispus arestul la domiciliu, iar DNA a contestat decizia. Luni, aceasta a fost judecată, iar Șova a fost prezent împreună cu avocatul său. Cei doi au încercat să îi convingă pe magistrați să nu emită mandat de arestare preventivă și să scape de arestul la domiciliu. Însă, procurorii DNA au avut câștig de cauză, iar senatorul a fost încarcerat noaptea trecută.

Dan Șova este acuzat de trafic de influență după ce ar fi primit suma de 100.000 de euro mită de la o firmă de avocatură pentru a interveni în favoarea firmei la directorul CET Govora.

MINUTA:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr. 936 din 04 decembrie 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr. 4359/1/2015.

Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Şova Dan Coman.

În baza art. 223 alin. 2 C.pr.pen rap. la art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Şova Dan-Coman (), pentru o perioadă de 20 de zile, începând cu data de 14 decembrie 2015 până la data de 02 ianuarie 2016, inclusiv.

În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Şova Dan-Coman.

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Şova Dan Coman împotriva aceleiaşi încheieri. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 235 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 35 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 14 decembrie 2015. PROMPT MEDIA

foto:cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.