Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputații știu că e scumpă RCA, dar nu fac nimic

București: Deputații știu că e scumpă RCA, dar nu fac nimic

DISTRIBUIȚI

 PARLAMENT_cameradep141707 – 17122015 – Comisia pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor a luat la cunoştinţă despre situaţia escaladării preţurilor asigurărilor RCA.

Facem un apel la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru a identifica soluţii şi a interveni de urgenţă pentru ca transportatorii şi posesorii de autovehicule să plătească sume rezonabile pentru asigurarea RCA-Cartea Verde, având în vedere faptul că aceste asigurări sunt obligatorii pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice din România sau în orice altă ţară semnatară a sistemului Carte-Verde, declară președintele Comisiei,Mihai Lupu.

”Considerăm, fiind îngrijoraţi în acelaşi timp, că escaladarea preţurilor acestui tip de asigurări poate conduce chiar la falimentul firmelor mici de transport rutier şi la migrarea în alte ţări a firmelor medii şi mari de transport rutier din România. Astfel, membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură îşi propun ca la începutul sesiunii următoare să strângă la masa discuţiilor factorii decizionali implicaţi în reglementarea pieţei asigurărilor, precum şi reprezentanţii asociaţiilor transportatorilor pentru a analiza şi identifica cele mai bune soluţii legislative în vederea stabilirii clare şi transparente a modului de calcul a primelor RCA de către asigurători, precum şi posibilitatea modificării Regulamentului privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară, în sensul reducerii unor taxe şi tarife percepute societăţilor care activează pe piaţa asigurărilor”. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.