Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul ”Puișor”, condamnat

București: Deputatul ”Puișor”, condamnat

DISTRIBUIȚI

Florin Popescu141478 – 04122015 – Florin Popescu, baronul și deputatul ”Puișor”, fost presedinte al Consiliului Județean Dambovita, Florin Popescu, trecut pe la mai multe partide, a fost condamnat la doi ani de inchisoare de ÎCCJ in prima instanta, pentru ca ar fi dat mita tone de pui prajit pentru a-si asigura alegerea in functia de presedinte al CJ Dambovita din partea PDL. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Florin Popescu a fost trimis in judecata de DNA in iunie 2014, pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Florin Popescu, folosindu-si influenta si autoritatea ce decurgeau din functiile de presedinte al unui partid politic, organizatia judeteana Dambovita si vicepresedinte al aceleiasi formatiuni politice la nivel national, l-a determinat pe un denuntator sa-i remita mai multe foloase necuvenite.

”Acestea au constat in cantitatea de 60.992 kg pui grill, in valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, in scop electoral, cetatenilor din judetul Dambovita, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. In acea perioada, Florin Popescu a candidat si el pentru obtinerea unui nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita”, declara anchetatorii.

Procurorii au constatat ca, in martie 2012, un intermediar i-a transmis denuntatorului ca se apropie alegerile locale si trebuie sa dea filialelor locale ale partidelor politice importante cate 250.000 euro.

”Denuntatorul i-a raspuns ca suma este prea mare, fiind dispus sa dea cel mult cate 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important. La sfarsitul aceleiasi luni, Florin Popescu, care, la alegerile locale desfasurate in iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat in functia de presedinte al CJ Dambovita, a organizat mai multe sedinte la sediul partidului, la care au participat atat persoane desemnate sa coordoneze campania electorala in colegiile stabilite la nivelul judetului, cat si candidatii acestei formatiuni politice la functiile de primar. Cu acele ocazii, el le-a comunicat ca, in perioada urmatoare, le va trimite alimente pentru a le distribui in scop electoral cetatenilor din localitatile unde isi depusesera candidaturile”, sustin anchetatorii.

DNA precizeaza ca, in acest sens, in martie 2012, Florin Popescu s-a deplasat la sediul firmei denuntatorului, caruia i-a cerut o cantitate de circa 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone), precizandu-i ca o va distribui cetatenilor in scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord.

”S-a stabilit, in continuare, ca acea cantitate de pui sa fie depozitata in camerele frigorifice ale unei alte societati comerciale. In 5 aprilie 2012, mai multe persoane trimise de Florin Popescu au incarcat in microbuze si transportat la diferite locatii intreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate in pachete si distribuite, in scop electoral, simpatizantilor din localitatile in care membrii aceluiasi partid candidau la functia de primar”, potrivit DNA.

In 25 aprilie 2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului si notarea ipotecara, pana la concurenta sumei de 485.500 lei, asupra a doua imobile, ce apartin deputatului, situate in Targoviste, judetul Dambovita.

In cazul lui Florin Popescu, DNA a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului, insa cererea a fost respinsa.

Deputatul Florin Popescu le-a cerut atunci colegilor sai sa nu il considere un pericol public, argumentand ca nu s-a opus bunului mers al Justitiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.