Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ioan Oltean, mai aproape de arest

București: Ioan Oltean, mai aproape de arest

DISTRIBUIȚI

 Ioan Oltean141432 – 02122015 –  Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a lui Ioan Oltean. Au fost 14 voturi ”pentru”, patru voturi ”împotrivă” și trei ”abțineri”, a anunțat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

Comisia juridică a Camerei Deputaților s-a reunit miercuri în ședință pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu și pentru a face rapoarte pe aceste solicitări.

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaților.

Ioan Oltean este acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La rândul său, Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză.

Potrivit DNA, Cătălin Teodorescu, împreună cu alți inculpați care au făcut parte din aceeași comisie, Crinuța Dumitrean – președinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, au aprobat raportul prin care un teren în suprafață de aproape 62.000 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire afaceristului Mihai Rotaru. Terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, prejudiciind bugetul de stat. conform DNA. –  PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.