Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: La Palatul Parlamentului s-au aprins luminile de Hanuka

București: La Palatul Parlamentului s-au aprins luminile de Hanuka

DISTRIBUIȚI

Hanukkah141582 – 10122015 – La Palatul Parlamentului s-au aprins, miercuri seara, luminile de Hanuka, una dintre cele mai importante sărbători pentru evrei. Ceremonia de aprindere a luminilor a fost oficiată de academicianul Solomon Marcus, anunță TVR. La a 14-a ediţie a Galei Prieteniei Lauder au participat peste 500 de invitaţi. Au fost evrei şi creştini, personalităţi în domeniile în care activează.

Sărbătoarea Luminii aminteşte de o minune petrecută cu peste două milenii în urmă. După ce templul din Ierusalim a fost recucerit din mâinile păgânilor, a fost descoperită o căniţă de ulei sfânt. Acesta a ars opt zile, deşi ar fi ajuns doar pentru o zi. Acum, în timpul celor opt zile de Hanuka are loc o liturghie specială. Gospodinele pregătesc mâncăruri specifice. Alte obiceiuri sunt jocul cu titirezul tradiţional – dreidelul, jocurile de cărti şi banii de Hanuka.

Hanuka reprezintă ”Sărbătoarea inaugurării”, denumită în ivrit şi Hag ha-orim, Sărbătoarea Luminilor. Ceremonia se desfăşoară în special acasă, în familie, dar de foarte multe ori şi în sinagogi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.