Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Omagiu luptătorilor antitero căzuți în decembrie ‘89

București: Omagiu luptătorilor antitero căzuți în decembrie ‘89

DISTRIBUIȚI

Eduard Hellvig141739 – 18122015 – Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, prezent vineri la Monumentul închinat Eroilor Antiteroriști, a adus un omagiu celor care au slujit națiunea română, afirmând că tinerii trebuie să înțeleagă cât greu s-au obținut democrația și libertatea.

La monument, pentru a marca Ziua Luptătorului Antiterorist, au fost depuse vineri coroane de flori din partea Serviciului Român de Informații, a Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului și a Brigăzii Antiteroriste. La ceremonie au participat mai multe zeci de persoane, nu doar reprezentanți ai conducerii SRI, ci și cadre active, în rezervă și familiile eroilor.

”E un moment special din istoria Serviciului, un moment în care încercăm cu toții să ne comemorăm eroii, să ne aducem aminte de lucrurile importante din istoria noastră și să nu îi uităm niciodată pe cei care au slujit această națiune. Pentru mine este un moment emoționant și onorant. Nu cred că există cuvinte care să exprime cu adevărat întregul nostru respect față de eroii noștri. Ceea ce sigur știu că trebuie să facem este ca de fiecare dată – așa cum ne întâlnim în fiecare an în decembrie – să facem și în viitor. Istoria, viața și națiunea ne obligă ca aceste momente să facă parte din existența noastră. Este obligatoriu ca cei tineri, care vin și slujesc această națiune, să înțeleagă ce greu s-au obținut democrația și libertatea”, a spus Hellvig, citat de agerpres.ro

Totodată, directorul SRI și-a exprimat speranța că anul viitor nu va aduce nicio ”surpriză strategică” și a mulțumit tuturor instituțiilor din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, subliniind că numai împreună pot preveni orice formă de terorism din România.

Colonelul în rezervă Romulus Dârz a rememorat, într-o declarație acordată presei, noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989, când șapte militari ai USLA (Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă) și conducătorul lor, colonelul Gheorghe Trosca, și-au pierdut viața în zona bulevardului Drumul Taberei, unde a fost înălțat, ulterior, Monumentul Luptătorului Antiterorist.

În decembrie 2012, în zona bulevardului Drumul Taberei a fost inaugurat Monumentul Luptătorului Antiterorist, închinat eroilor care și-au jertfit viața în misiuni antiteroriste. Monumentul este realizat de SRI pe locul unde în decembrie 1989 și-au pierdut viața șapte militari ai USLA (Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă) și conducătorul lor, colonelul Gheorghe Trosca. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.