Acasă Uncategorized București: Parlamentarii liberali nu au participat la votul pensiilor speciale

București: Parlamentarii liberali nu au participat la votul pensiilor speciale

DISTRIBUIȚI

 pnl-pdl-si-pntcd-vor-vota-impotriva-guvernului-ponta-iii-115781-1141658 – 15122015 – Parlamentarii liberali nu au participat la votul pensiilor speciale pentru parlamentari, părăsind sala de şedinţe, conform anunţului făcut în plenul reunit al celor două camere de Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă nr. 384/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, altfel spus proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, a fost adoptată prin votul deputaţilor PSD în cadrul plenului celor două camere.

Etapele de vot pentru acest proiect legislativ, conform art. 77, alin. (3) din Constituţia României, au determinat o serie de dispute procedurale.

Eugen Nicolăescu, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, a solicitat respectarea Regulamentului şi a cerut reluarea votului asupra întregii legi, cu modificările ulterioare intervenite ca urmare a cererii de reexaminare a Preşedintelui României. În cele din urmă, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a acceptat acordarea unui nou vot, după ce chiar preşedintele Comisiei de statut, social-democratul Bogdan Niculescu Duvăz, a susţinut că este un vot obligatoriu.

Liderul liberal a anunţat decizia liberalilor de a nu susţine această lege şi a declarat că parlamentarii liberali părăsesc sala de ședinţe, în semn de protest faţă de acest proiect de restaurare a privilegiilor.

Acţiunea simbolică a deputaţilor liberali de a respinge acest demers lipsit de  justificare, în contextul actual de reformare a clasei politice, de reaşezare a valorilor statului de drept, de integrare explicită a societăţii civile în decizia politică şi de întărire a credibilităţii în Parlamentul României, liber ales şi mandatat de cetăţeni prin vot direct, liber exprimat, se constituie într-un amplu proces de reprezentare directă a cetăţenilor acestei ţări. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.