Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Planul Urbanistic General al Municipiului Bucuresti a fost prelungit

București: Planul Urbanistic General al Municipiului Bucuresti a fost prelungit

DISTRIBUIȚI

 primaria capitalei141665 – 16122015 –  Planul Urbanistic General al Municipiului Bucuresti – legea care reglementeaza regulile urbanistice in Capitala – a fost prelungit în cadrul sedintei extraordinare a Consiliului General pana la 30 decembrie 2018. PUG expira la 21 decembrie 2015. Fara un Plan Urbanistic General, nu se mai puteau elibera documentatii de autorizare pe teritoriul municipiului Bucuresti, situatie care ar fi dus la un blocaj general al investitiilor in infrastructura orasului, al investitiilor imobiliare, la un climat de nesiguranta investitionala in Capitala Romaniei.

Primarul general, Razvan Sava, declarase anterior ca ”pentru a nu pune Capitala in pericolul unui climat de nesiguranta investitionala este nevoie de o decizie responsabila fata de bucuresteni: aprobarea in regim de urgenta a unei hotarari de prelungire a Planului Urbanistic General”. Edilul sef anuntase ca va cere adoptarea acestei hotarari, in beneficiul orasului: ”Riscul de a bloca investitiile pentru modernizare de strazi, retele de apa si canalizare sau de distributie a agentului termic, cai de rulare ale tramvaielor, extinderea metroului si, nu in ultimul rand, de a bloca investitiile bucurestenilor in proiecte imobiliare private reprezinta, pentru orice om responsabil, o situatie exceptionala”.

Totodata, Razvan Sava a explicat ca PUG trebuie sa fie o preocupare strategica permanenta, care are nevoie de actualizari continue in functie de realitatile efective din teren si obiectivele politicilor publice locale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.