Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL: Transportatorii au dreptate

București: PNL: Transportatorii au dreptate

DISTRIBUIȚI

ludovic-orban141703 – 17122015 – Este absolut necesară implicarea Guvernului pentru a rezolva problemele transportatorilor, a spus la RFI fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban. Prim-vicepreşedintele PNL crede că protestele de joi sunt justificate.

În opinia lui Ludovic Orban, protestul transportatorilor ”cu siguranţă este justificat. Ceea ce a făcut ASF-ul privitor la poliţele RCA este scandalos. Sub ochii nepăsători ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, practic, au crescut poliţele RCA în mod inadmisibil. În privinţa supraacizei, este prevăzută eliminarea supraacizei de la 1 ianuarie 2017. În mod evident, noi am susţinut eliminarea supraacizei încă de la 1 ianuarie 2016. Cred că Guvernul poate să reflecteze asupra posibilităţii de a iniţia un proiect de lege pentru eliminarea supraacizei”.

”În momentul de faţă, cheia este mai degrabă la Guvern, pentru că Parlamentul va intra la sfârşitul lunii decembrie în vacanţă parlamentară, se mai întruneşte numai la 1 februarie. Dacă se identifică soluţii imediate, este absolut necesară implicarea Guvernului şi am convingerea că reprezentanţii Guvernului vor negocia cu transportatorii, pentru a identifica soluţii pentru a răspunde revendicărilor acestora”, a precizat Orban.

Câteva mii de autovehicule participă joi la un protest în centrul Capitalei. Transportatorii cer un cost al primei RCA suportabil, în condiţiile în care tariful a ajuns să crească cu peste 300% în ultimele şase luni pentru activitatea de transport persoane şi transport marfă, inclusiv taxi, dar şi eliminarea supraacizei, începând cu 1 ianuarie 2016. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.