Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Klaus Iohannis îsi doreste un Muzeu al Comunismului

București: Președintele Klaus Iohannis îsi doreste un Muzeu al Comunismului

DISTRIBUIȚI

Iohannis141764 – 22122015 ­- Presedintele Klaus Iohannis isi doreste un Muzeu al Comunismului, o institutie care sa contribuie la o mai buna intelegere a acelei perioade si care sa ii onoreze pe cei care au luptat impotriva regimului. Insa acum aceasta dorinta a sa incepe sa prinda contur.

Muzeul Comunismului va cuprinde expozitii, sali de conferinta, reproduceri si simulari ale diferitelor activitati din industria post-decembrista, dar si din viata cotidiana. Muzeul va prezenta si ororile vechiului regim, conditiile din inchisori si motivele pentru care multi detinuti ajungeau acolo. Vor fi sali amenajate special pentru proiectii video, totul menit sa educe in primul rand cetatenii romani, dar si turistii in legatura cu acea perioada lipsita inca de claritate, mai ales pentru tinerele generatii.

Acest proiect complex are nevoie de un spatiu care sa permita indeplinirea acestor dorinte ale presedintelui. Liberalii, si ei sustinatori ai proiectului, cauta de zor locul ideal pentru Muzeul Comunismului.

Potrivit stiripesurse.ro, a fost gasit un teren, destul de mare, intr-o zona buna, care insa face obiectul mai multor cereri de retrocedare. – PROMPT MEDIA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.