Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primăria Capitalei are bani pentru energie termică doar până la sfârșitul...

București: Primăria Capitalei are bani pentru energie termică doar până la sfârșitul anului

DISTRIBUIȚI

sava_razvan141596 – 11122015 – Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, s-a întâlnit joi, 10 decembrie 2015, cu vicepremierul Vasile Dîncu, pentru a solicita Guvernului sprijin financiar în vederea asigurării continuității serviciului de alimentare cu energie termică a Bucureștiului în sezonul rece 2015 – 2016.

Conform Hotărârii Guvernului nr 325/2006, autoritățile locale pot beneficia de un ajutor financiar de urgență din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. ”Astăzi, Bucureștiul are rezerve financiare pentru a acoperi alimentarea cu energie termică a orașului doar până la sfârșitul anului. Creditul obținut de la Ministerul de Finanțe și măsurile financiare luate de Primărie nu acoperă necesarul pentru buna funcționare a sistemului centralizat de încălzire al Capitalei pentru tot sezonul rece 2015 – 2016. Îi mulțumesc public vicepremierului României, Vasile Dîncu, pentru deschiderea la dialog și pentru implicarea în soluționarea problemelor Bucureștiului”, a declarat Sava.

La întâlnire, Primarul Capitalei, Răzvan Sava, a solicitat sprijin financiar din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru a acoperi diferențele de cheltuieli pentru serviciul de alimentare cu agent termic al Capitalei, necesar în sezonul rece 2015 – 2016. Dâncu, cel care a spus recent că gigacaloria e prea ieftină în București, neluând în calcul subvențiile pentru ca bucureștenii să își poată plăti facturile de energie termică, a dat asigurări bucureștenilor că Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu Primăria Generală vor cauta soluții pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu agent termic al Capitalei.

De lefurile foarte mari ale celor de la RADET și de angajările politice din ultima vreme nu s-a discutat nimic. – PROMPT MEDIA

foto:administratie.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.