Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Corupția de la METROREX trimisă la judecată

Corupția de la METROREX trimisă la judecată

DISTRIBUIȚI

metrou-vagon141652 – 15122015 –  DNA a trimis în judecată un membru al comisiei de licitație care a participat la atribuirea acordului – cadru ”Achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon”, având ca obiect cumpărarea de cel mult 51 trenuri noi de metrou (a câte șase vagoane) și pe reprezentantul uneia din firmele participante la licitație.

În iunie 2014, METROREX a lansat procedura de achiziție publică, pentru atribuirea acordului – cadru ”Achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon”, având ca obiect cumpărarea de cel mult 51 trenuri noi de metrou (a câte șase vagoane). Valoarea estimata a contractului era de peste 1,5 miliarde lei, finanțarea urmând să vină dintr-un credit extern garantat de stat (B.E.I.) și de la bugetul de stat. Acordul – cadru urma a se perfecta cu un singur operator economic, pentru o durată de 84 luni. Procedura de achiziție este cea a licitației deschise, iar criteriul de evaluare a ofertelor este reprezentat de „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”.

În acest context, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, Ovidiu Băncescu, reprezentantul unei firme participante la licitație, l-a determinat pe Valeriu Picu, membru al comisiei de licitație, să furnizeze, în mod continuu, informații confidențiale vizând desfășurarea licitației, reprezentanților uneia dintre societățile participante la licitație. Aceste informații se refereau inclusiv la ofertele și condițiile celorlalți contracandidați, având ca rezultat vicierea gravă a procedurii de licitație. Informațiile confidențiale erau oferite atât în scopul adjudecării licitației de către firma respectivă, cât și pentru Valeriu Picu să continue să încaseze foloase (contravaloarea traducerilor solicitate de reprezentantul firmei, Ovidiu Băncescu și efectuate prin intermediul unei PFA aparținând unei rude a angajatului Metrorex). Firma respectivă a fost desemnată câștigătoare, însă contractul de atribuire nu a fost încheiat din cauză că, în prezent, procedura este suspendată. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.