Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Corupție la SGG

Corupție la SGG

DISTRIBUIȚI

GUVERN_palatul victoria1141649 – 15122015 –  Ștefan Enache, colonel în cadrul UM 02999, detașat la Secretariatul General al Guvernului, a fost reținut de DNA sub acuzația de luare de mită. Acesta a fost prins în flagrant delict când primea 30.000 de euro mită pentru a interveni la directorul RAAPPS în cazul unei licitații care viza un imobil.

Potrivit procurorilor, pe 8 decembrie, Enache a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de interveni pe lângă directorul RAAPPS asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

Anchetatorii susțin că imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între Enache și persoana respectivă.

„În același context, în ziua de 14 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, potrivit DNA.

Colonelul va fi prezentat Tribunalului Militar București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.