Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Franța: Reguli ambițioase în privința schimbării climatice

Franța: Reguli ambițioase în privința schimbării climatice

DISTRIBUIȚI

141415 – 02122015 –  Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer a participat, la 30 noiembrie, la Paris, la deschiderea lucrărilor celei de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. Ministrul Cristiana Pașca Palmer a făcut parte din delegația României condusă de președintele Klaus Iohannis. La deschiderea COP 21 au luat parte şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări.

După participarea la deschiderea conferinței, ministrul român al Mediului va reveni la Paris, în perioada 6 – 13 decembrie, la lucrările segmentului de nivel înalt. Este estimat ca deciziile cele mai importante să fie luate în această perioadă.

”România susține, ca obiectiv principal la această conferință, atingerea ţintei de două grade Celsius. Considerăm că un rezultat favorabil al COP21 trebuie să includă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice. Este de preferat ca acesta să se regăsească sub forma unui Protocol la UNFCCC, cu valoare legală obligatorie”, a declarat ministrul Cristiana Pașca Palmer.

Miza principală a conferinţei, care se desfășooară la Paris, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambiţioase şi obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.