Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ilfov: ”Bombe” descoperite la Bălăceanca

Ilfov: ”Bombe” descoperite la Bălăceanca

DISTRIBUIȚI

 art, pirotehnice141689 – 16122015 – Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au indisponibilizat 300 de kilograme de articole pirotehnice, deținute de un bărbat, din Bălăceanca.

La 16 decembrie a.c., polițiștii s-au deplasat în satul Bălăceanca, din comuna Cernica, unde, în imobilul unui bărbat, de 46 de ani, au descoperit cantitatea de 300 de kilograme de material pirotehnic. Articolele pirotehnice fac parte din clasa a 2-a și a 3- a și urmau să fie valorificate în vederea obținerii de profit. Individul s-a ales cu dosar penal.

Este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 și F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și mediului. Totodată, comercializarea articolelor pirotehnice din actegoriile F1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate utilizării de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la un an. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.