Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Încă trei români repatriați din Siria

Încă trei români repatriați din Siria

DISTRIBUIȚI

mae141545 – 09122015 – Trei cetăţeni români şi doi membri de familie (cetăţeni sirieni) au fost evacuaţi, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale aeriană din Liban, anunță MAE. Atât cetăţenii români, cât şi membrii de familie ai acestora au părăsit în condiţii de siguranţă Siria pe cale terestră către Liban la data de 8 decembrie 2015. Misiunea diplomatică de la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii celor trei cetăţeni români, iar filiala de la Damasc a OIM a asigurat transportul grupului prin suportarea costurilor aferente repatrierii. De asemenea, grupul a fost asistat de reprezentanţi ai Ambasadei României la Beirut şi ai OIM pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare în aeronava cu care au fost repatriaţi.

Misiunea diplomatică a României în Siria este în contact permanent cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar pentru facilitarea comunicării cu rudele şi cu autorităţile, dar şi sprijin logistic în funcţie de situaţia specifică a fiecăruia. De asemenea, misiunea eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare. Măsurile fac parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite în zone cu risc major de securitate, prin intermediul Ambasadelor României la Damasc şi Beirut.

Până în prezent au fost evacuate și repatriate din Siria un număr de 706 persoane, cetăţeni români şi membri de familie.

MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflați în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia în timp util de asistenţă și protecție consulară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone), cât și al serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”. ). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.