Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Premierul participă la Consiliul European

Premierul participă la Consiliul European

DISTRIBUIȚI

Ciolos141693 – 17122015 – Teme înscrise pe agenda lucrărilor Consiliului European vizează gestionarea fenomenului migrației și acțiunea la nivelul UE și al statelor membre pentru combaterea terorismului, în contextul creat după atentatele de luna trecută de la Paris.

România susține implementarea tuturor măsurilor necesare pentru securizarea frontierelor externe ale UE și pentru garantarea securității interne, menținându-se, totodată, principiul libertății de circulație în interiorul Uniunii. România este solidară cu statele membre care se confruntă cu fluxuri masive de migranți, solidaritate confirmată prin acțiunile întreprinse în implementarea măsurilor agreate până în prezent. România își menține însă rezervele față de ideea creării unui mecanism permanent de relocare la nivelul UE, susținând necesitatea unui instrument care să abordeze cu prioritate cauzele actualei crize a migrației, nu efectele. În acest context, va fi discutată inclusiv situația din Siria.

Dezbaterile vor viza, de asemenea, chestiuni legate de relația cu Federația Rusă și situația din estul Ucrainei.

Alte subiecte dezbătute la reuniunea de la Bruxelles se referă la Uniunea Economică și Monetară și piața unică. România, ca stat care dorește să adere la zona euro, susține consolidarea Uniunii Economice Monetare fără ridicarea unor bariere suplimentare în demersurile țărilor care vor să adopte moneda unică.

Liderii europeni vor discuta și despre accelerarea proiectului unei uniuni energetice, având în vedere acordul istoric privind schimbările climatice obținut în cadrul celei de-a celei de-a 21-a Conferințe a Părților (COP 21) la Convenţia-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice, desfășurată recent la Paris.

Chestiunea privind rămânerea Regatului Unit al Marii Britanii în Uniunea Europeană va fi, de asemenea, în atenția participanților la Consiliul European din 17-18 decembrie. Primul-ministru Dacian Cioloș consideră că locul Marii Britanii este în Uniunea Europeană, poziție exprimată, de altfel, și cu prilejul întrevederii pe care a avut-o în data de 9 decembrie, la București, la Palatul Victoria, cu omologul său britanic, David Cameron.    – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.