Acasă Economie Rep. Moldova: Institutul de Studii și Proiectări Energetice – ISPE, consultantul pentru...

Rep. Moldova: Institutul de Studii și Proiectări Energetice – ISPE, consultantul pentru proiectul BERD de interconectare a sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României

DISTRIBUIȚI

Moldova_ISPE141720 – 18122015 – ISPE, liderul naţional în servicii de consultanţă şi inginerie energetică, a semnat la 14 decembrie 2015  la Chișinău contractul de consultanță privind realizarea Studiului de Fezabilitate privind  interconectarea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României.

În contextul geopolitic actual, interconectarea asincronă a sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României reprezintă un pas deosebit de important către integrarea pieței unice europene de energie electrică. Astfel, va fi posibilă participarea vecinilor noștri de peste Prut la piața europeană de energie electrică.

Obiectivul general al contractului îl reprezintă elaborarea studiilor de fezabilitate tehnică, economică, comercială, socială și de mediu și a documentațiilor necesare în vederea aprobării de către Republica Moldova a următoarelor investiții: Stația electrică Vulcănești și LEA 330kV Vulcănești-Chișinău; Stația electrică și LEA 330/400kV România – Ungheni – Strășeni; Stația electrică și LEA 400kV Bălți-Suceava. ISPE va întocmi de asemenea Studiul de Sistem Electroenergetic.

Contractul de consultanță este finanțat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) printr-un grant de cca.un milion de euro.

Beneficiarul studiului este Întreprinderea de Stat „Moldelectrica”, iar consorțiul care a câștigat licitația este format din:ISPE, România – coordonator; parteneri: Energoproiect, Republica Moldova, și IVL, Suedia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.